PETROVSKÁ KLOBÁSA

Registrovana oznaka geografskog porekla

Više...

Petrovački kulen

Petrovački kulen

PETROVSKÁ KLOBÁSA

Registrovana oznaka geografskog porekla


Registruje se oznaka geografskog porekla “PETROVSKA KLOBASA”  (PETROVAČKA KOBASICA) kao ime porekla za suhomesnati proizvod – fermentisanu kobasicu koja ima prijatan, blag miris na dim i aromu zrelog proizvoda, specifičnu za tu grupu fermentisanih proizvoda, prijatnog ukusa, pikantno ljutog ali ne kiselog, koja je proizvedena u Bačkom Petrovcu, od domaće bele svinje u tipu Landrasa: krmača i kastrata starosti od 9-12 meseci mase 135-200kg po postupku proizvodnje i karakteristikama identičnim onima koje su navedene u „Tehnološkom elaboratu o načinu proizvodnje i specifičnim karakteristikama proizvoda „Petrovska klobasa“ (Petrovačka kobasica)“. Ovo ime porekla je upisano u Registar geografskih oznaka porekla pod brojem 44.